Novosti

Pesaro Rovinj Pesaro 2012

U 2012 godini organiziramo dvadeset i osmo izdanje regate Pesaro - Rovinj/Rovigno - Pesaro, koja održava živom višestoljetnu tradiciju nazamjenjivih ljudskih zgoda na „pravcima koje su obilježili stari trabakuli“.

Prva jedriličarska regata na povjesnoj „ruti trabakula“ krenula je iz Pesara u proljeće 1985. Godine sa 27 brodova. Poslije 14 sati jedrenja Pisaurum (skiper Carlo Alberini) prestignuta je u poslijednjem trenutku od Chica Bobe iz Riminija, ali je pobjedila na bodove.

Naša regata predstavlja važan događaj rovinjskog proljetnog sportskog kalendara i jedna je od najuglednijih regata na Jadranu - moru koje oduvijek spaja ljude susjednih obala i skoro trideset godina doprinosi suradnji Lege Navale iz Pesara i Jedriličarskog kluba Maestral iz Rovinja te suradnji naših luka i gradskih uprava.

I ove godine, dakle, možemo sa posebnim zadovoljstvom i ponosom, otvorena srca pozdraviti ponovno uplovljavanje jedrilica i podijeliti užitak organizatora i natjecatelja u ovom događaju plovila i boja na uvijek dinamičnoj sceni Jadranskog mora, na kojem koegzistiraju i žive zajedno ljudi različitih civilizacija.

Video vezan uz novost

Ostale novosti
Jedriličarski klub "Maestral"

Kontakt info

A: Obala Vladimira Nazora bb
T: +385 (0)52 813 437
F: +385 (0)52 813 437
E: jk.maestral.rovinj@pu.t-com.hr